Bedrijven in de rij voor Zenkeldamshoek

GOOR De economische crisis heeft weinig invloed op de verkoop van kavels in Zenkeldamshoek bij Goor. De belangstelling om zich te vestigen op het bedrijvenpark is boven verwachting groot. Meer dan vier hectare is verkocht waarvan bijna de helft in het afgelopen jaar.
„Als de stijgende lijn zich voortzet halen we de groeiprognose ruimschoots”, zegt wethouder Harry Knuiman. „Zeker met het oog op de economische crisis is dat boven verwachting.”
De sterke vraag naar bedrijfskavels komt vooral van lokale bedrijven. Ten Cate Selfstorage dat caravans verkoopt, Profic Schadeherstelbedrijf en drukker Digital4 hebben zich onlangs op het terrein bij Goor gevestigd. Eerder hebben Morsink Tweewielers, Van Doorn Schildersbedrijf, Jansen Minicars en autobedrijf Hemel op Zenkeldamshoek gebouwd. Ook zijn er bedrijfsverzamelgebouwen verrezen.
De directies van de bedrijven hebben zelf inhoud gegeven aan het parkmanagement. „Op Zenkeldamshoek bepalen ondernemers zelf welke diensten zij gezamenlijk willen inkopen, zoals beveiliging en afvalverwerking”, zegt Harry Knuiman. „Ondernemers vinden het prettig dat zij daar zelf zeggenschap in hebben. Dat maakt Zeldamshoek aantrekkelijk als vestigingsplaats.”
Het gemeentebestuur is nog in gesprek met enkele ondernemers die naar het bedrijventerrein willen verhuizen. „Er zijn nog enkele bedrijven die een betaalde optie hebben genomen. Dat betekent dat zij zich er gaan vestigen als zij er in slagen een haalbaar bouwplan te presenteren.”