Goor klaar voor School- en Volksfeest

GOOR Al weer de 134e editie van het School- en Volksfeest in Goor staat voor de deur. Maar van metaalmoeheid is nog geen enkele sprake. De stad hangt vol vlaggen en in de loods aan de Nijverheidsweg werken de deelnemers aan de grote optocht al weken met man en macht aan nieuwe, meest bijzondere en maffe karretjes. Want als je opvalt val je misschien nog in de prijzen.

"Het school- en volksfeest is een gevoel", zegt voorzitter Henk Dollekamp bij de presentatie van het schoolfeestboekje 2009. "Het zit bij de meeste inwoners van Goor in het bloed. Je bent er mee groot gebracht."

Het vier dagen durende festijn begint op donderdag 25 juni, de laatste schooldag voor veel kinderen. Het duo Wipneus en Pim verzorgen een voorstellingen in een grote feesttent op de Schoolfeestweide bij het gemeentehuis. Veel Nederlandstalige muziek is 's avonds te horen tijdens de Amsterdamse avond in café-restaurant De Bebsel. Deze avond maakt het bestuur van het festijn tegen half zeven bekend wie de meest originele T-shirt draagt.

Bestuurslid Piet Smit van de PR-commissie verwacht meer dan 1400 kinderen tijdens de optocht op zaterdag. Rond 15 uur is de prijsuitreiking voor de meest originele deelnemer. Heel veel bezoekers verwacht het bestuur een uur later op de reunie- en familiedag. Grote beeldschermen tonen dit jaar onder meer veertig oude foto's die bezoekers de afgelopen maanden het bestuur hebben aangeboden en 's avonds is er muziek van Tismawajewendband en de First Show Band.

De toegang tot de verschillende evenementen is nog steeds elke dag gratis. "Het feest is er voor iedereen", zegt Henk Dollekamp. "We willen de drempel zo laag mogelijk houden." Zondag 28 juni vanaf 13 uur is dan eindelijk de grote allegorische optocht door Goor waarvoor rond half acht de prijsuitreiking plaatsheeft. De band Tilt sluit 's avonds het feest af.