Honderd kunstenaars op lustrum Kunstmoment

DIEPENHEIM De stichting Kunstmoment Diepenheim wil het eerste lustrum in oktober gaan vieren met een grote manifestatie waaraan ongeveer honderd kunstenaars meewerken. Een kunstenaar zet het stadje aan de Regge in vuur en vlam met een bijzonder lichtkunstwerk bestaande uit honderden ledjes en Kunsten op straat sluit het zeventiende seizoen af met een bijzondere manifestatie in Diepenheim. Het college van burgemeester en wethouders heeft inmiddels besloten 10.000 euro beschikbaar te stellen. Naar verwachting besluit het bestuur van de provincie Overijssel binnenkort eenzelfde bedrag beschikbaar te stellen.

"We zijn vijf jaar geleden begonnen met kunst op zo'n vijftien lokaties", vertelt voorzitter Jan Perrier van Kunstmoment Diepenheim. "We zijn vanaf het begin af aan heel goed ontvangen door de bevolking van Diepenheim. Kunstmoment is nu gegroeid naar zo'n vijftig plaatsen waar we kunst kunnen exposeren. Dat is weer meer plaatsen dan vorig jaar. In tuinen, bij boerderijen en zelfs bij mensen in huis exposeren wij werken. Krijg je tussen elf en vijf uur meer dan 8000 mensen over de vloer. Het evenement sloeg enorm aan. Diepenheim is een echte kunststad geworden."

Jan Perrier wijst ook op de goede en actieve samenwerking tussen Kunstmoment Diepenheim en de Kunstvereniging en Kunsten op straat. Kunstmoment Diepenheim viert het eerste lustrum van 15 tot en met 25 oktober. Aan het evenement is een aantal nieuwe elementen toegevoegd. Kunstenaars gaan vreemd is er één van. Dit houdt in dat tussen de tien en twintig kunstenaars een kunstwerk maken dat geheel buiten hun eigen discipline ligt. Een keramist maakt bijvoorbeeld een schilderij.