Einde aan stichting Beeldende Kunst Goor

GOOR De rechtbank in Almelo heeft de stichting Beeldende Kunst Goor ontbonden. In twintig jaar tijd hebben vrijwilligers de aankoop van vijftien kunstwerken geregeld. Nu is het doek officieel gevallen. Het laatste kunstwerk is een bank bij de HofKerk aan de Diepenheimseweg. Het werk zou er voorlopig blijven staan als onderdeel van een overzichtstentoonstelling. Maar de stichting heeft met het laatste geld wat er was het werk van Rotterdammer Willem Kind gekocht en er een vergunning voor aangevraagd.

"Het heeft heel veel moeite gekost afscheid te nemen", zegt secretaris Nelleke Bakx van de stichting Beeldende Kunst Goor. Maja Ouwerkerk die zelf kunstenaar is, bevestigt dit. "We keken eerst altijd welke lokatie een kunstwerk zou kunnen komen", vertelt ze. "Pas daarna kijken we aan welke eisen het werk moet voldoen." De bank met de 'extreem dunne beeldvormen' past heel goed bij de Hofkerk. Stelletjes die net zijn getrouwd laten zich er graag fotograferen.

Het werk van de stichting Beeldende Kunst Goor wordt de komende tijd overgenomen door een nieuwe kunststichting die in heel de gemeente Hof van Twente actief moet gaan worden.