Plezier krijgen in bestuderen van oude kaarten

DIEPENHEIM Zo'n 750 kinderen van de groepen acht van basisscholen in Hof van Twente gaan vanaf maandag terug in de tijd in Diepenheim. Zij krijgen een vragenlijst mee en kunnen aan de hand van oude kaarten en gebouwen die zij onderweg zien in Diepenheim een beeld krijgen van het stadje in de Middeleeuwen. Waar liepen de grachten? Waar stonden kastelen en andere verdedigingswerken?

"We willen vooral graag dat kinderen plezier krijgen in het bestuderen van oude kaarten", legt Wim Fleerkate van het comité Open Monumentendag Hof van Twente. Wethouder Sijbom opent zaterdagochtend om half een expositie van oude kaarten in de voormalige herberg De Pol aan de Raadhuisstraat in Diepenheim waarbij theatergroep Hydra uit Oldenzaal optreedt.

Wim Fleerkate verwacht veel enthousiaste reacties van de kinderen, leerkrachten en de ouders die meelopen. "Ik woon al 25 jaar in Markelo en kom vaak in Diepenheim", zegt hij. "Maar ik heb nu plekjes gezien waar ik nog nooit ben geweest."

Rabobank sluit brievenbussen

Met ingang van 1 augustus aanstaande worden de brievenbussen van Rabobank Centraal Twente in Bentelo, Diepenheim en Hengevelde gesloten. De brievenbus in Hengevelde blijft alleen voor sealbagformulieren geopend. Klanten van Rabobank Centraal Twente kunnen hun overschrijvingsformulieren via TNT post versturen. Voor verzending kan gratis gebruik worden gemaakt van portvrije enveloppen. Deze zijn (telefonisch) bij Rabobank Centraal Twente te bestellen (074-2456 789). Tot 1 oktober is het ook mogelijk om deze portvrije enveloppen af te halen bij de Dagwinkel in Bentelo, de Bazar van Jon in Hengevelde en de Spar supermarkt in Diepenheim.