Koningin genoot van optreden Rolstoeldanspaar

GOOR Het danspaar Mandy Tijhof uit Rijssen en Eline Ruiter uit Goor traden zaterdag op voor Koningin Beatrix. Zij gaven een demonstratie rolstoeldansen ter ere van vijftig jaar Zwaluwactie waarvan de opbrengst, ruim een kwart miljoen euro, bestemd is voor het prinses Beatrix Fonds.

Dit fonds is actief voor mensen met een spierziekte. De Zwaluwactie is een landelijk toernooi van de KNVB waarbij gezonde kinderen voetballen voor hun gehandicapte maatjes.

"De koningin swingde mee op de muziek", vertelde Yvonne Ruiter, instructrice van rolstoeldansgroep Joy on Wheels. "Ik zag een grote lach op haar gezicht. De meiden kregen veel applaus van de duizenden aanwezigen op het veld. Een indrukwekkend gezicht."

Mandy en Nadia hebben als ambassadrices gesproken met de koningin. Mandy overhandigde de koningin een pakket met promotiemateriaal van Joy on Wheels. De koningin sprak haar bewondering uit voor het dansen en bedankte Mandy voor het cadeau. Ze vroeg of rolstoeldansen moeilijk is en zei dat ze van het optreden heeft genoten.