Nieuwe rotonde Europalaan

De kruispunten in de Europalaan bij het Rupertserf gaan waarschijnlijk vanaf eind volgend jaar op de schop. De meest ingrijpende verandering gebeurt bij het industrieterrein Schneidersbos. Daar komt een rotonde. "De kruising staat bovenaan ons lijstje met ongevallen", zegt Johan Meijer van openbare werken Hof van Twente. In de periode 2003 tot en met 2007 gebeurden er 28 ongevallen waarbij in zeven gevallen mensen letsel kregen.

Een probleem is vermoedelijk dat automobilisten uit de richting Bentelo te snel de brug over het Twentekanaal afrijden en geen tijd meer over hebben om te remmen voor verkeer vanaf de Bernhardstraat en het industrieterrein Schneidersbos. Een rotonde dwingt het snelverkeer flink af te remmen.

Iets verderop wil de provincie de afgeschreven verkeerslichten in de Europalaan/Galgenmaten vervangen. De verkeerslichten zijn gekoppeld aan de installatie bij de spoorwegovergang om te voorkomen dat wachtende automobilisten op het spoor stilstaan terwijl er een een trein in aantocht is.
Tot slot wijzigt de provincie de voorrang voor fietsers op de bestaande rotonde Europalaan/Langestraat. "Binnen de bebouwde kom is het gebruikelijk dat fietsers voorrang krijgen."