Inwoners Borne achter behoud volwaardig ziekenhuis in Hengelo
BORNE/GOOR De steun voor behoud van het ziekenhuis in Hengelo als een volwaardig hospitaal is groot. Zowel in Borne, Delden, Goor als Diepenheim steunden mensen massaal de actie van de SP en de PvdA.
Met de handtekeningen hopen beide partijen de Raad van Bestuur van de instelling die beide ziekenhuizen in Hengelo en Almelo beheert, onder druk te zetten zodat de raad van het plan afziet. Geen afdelingen op één plek concentreren, is het devies.
”De actie loopt als een trein”, zegt fractievoorzitter Fred Rijkens van de PvdA in Goor. „We krijgen complimenten dat we met de actie bezig zijn.” „In twee uur tijd hadden we 520 handtekeningen”, vertelt Onno Bordes van de PvdA in Delden. „Ik heb nog niet eerder een actie meegemaakt waarbij mensen zo unaniem tegen een plan waren en onomwonden een handtekening zetten. De steun uit de bevolking is groot.” „Mensen stonden om elf uur te wachten om een krabbel te zetten”, zegt Rob Kolner van de SP Borne. „Almelo ligt ook voor Bornenaren veel verder weg dan Hengelo.” Ruim 400 mensen zetten een handtekening”, zegt Rob Kolner. Zo ook een goedlachse man in een scootmobiel. Zo snel het onderwerp ter sprake komt, is de woede in zijn gezicht af te lezen. Ton Verboekend is echter slechts een enkeling die zich kwaad maakt over de plannen om bepaalde specialismen en afdelingen over te plaatsen naar Almelo. „Mijn vrouw vertelde me dat je hier een handtekening kunt zetten, zodoende ben ik hier”, zegt de 85-jarige Verboekend. „Ik vind het belangrijk dat het ziekenhuis zo blijft zoals het is. Almelo is te moeilijk bereikbaar voor ons. Ik vind het idee schandalig. Er wordt maar bijgebouwd in Hengelo en dan moet het opeens weer weg.” Ook Andries Sierink kwam speciaal naar het centrum om zijn handtekening te zetten. „Ik vind het heel belangrijk dat het ziekenhuis al z’n specialismen behoudt.”Ook heeft het te maken met de bereikbaarheid en het vertrouwde gevoel. Men kijkt niet naar het belang van mensen, alleen maar naar de financiën. Er kan best op een andere manier bezuinigd worden.” Gerrit Markslag beschrijft het belang dat ziekenhuis in Hengelo volwaardig blijft. “In Hengelo word je gewoon goed behandeld. Het geeft een goed gevoel en dat zegt wel iets”, beseft Gerrit Markslag zich. “Ik geloof er niet in dat het zou gaan wennen in Almelo. „Hengelo is vertrouwd, daar ben ik aan gewend.”
BORNE - In het centrum van Borne heeft de plaatselijke SP zaterdagmiddag een actie gehouden voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Hengelo. De opkomst bleek groot, evenals de woede. Honderden Bornenaren lieten met hun handtekening weten tegen de plannen te zijn.
Zo ook een goedlachse man in een scootmobiel. Zo snel het onderwerp ter sprake komt, is de woede in zijn gezicht af te lezen. Ton Verboekend is echter slechts een enkeling die zich kwaad maakt over de plannen om bepaalde specialismen en afdelingen over te plaatsen naar Almelo. “Mijn vrouw vertelde me dat je hier een handtekening kunt zetten, zodoende ben ik hier”, zegt de 85-jarige Verboekend. “Ik vind het belangrijk dat het ziekenhuis zo blijft zoals het is. Almelo is te moeilijk bereikbaar voor ons. Ik vind het idee schandalig. Er wordt maar bijgebouwd in Hengelo en dan moet het opeens weer weg.” Ook Andries Sierink kwam speciaal naar het centrum om zijn handtekening te zetten. “Ik vind het heel belangrijk dat het ziekenhuis al z’n specialismen behoudt. Ook heeft het te maken met de bereikbaarheid en het vertrouwde gevoel. Men kijkt niet naar het belang van mensen, alleen maar naar de financiën. Er kan best op een andere manier bezuinigd worden.” Gerrit Markslag beschrijft het belang dat ziekenhuis in Hengelo volwaardig blijft. “In Hengelo word je gewoon goed behandeld. Het geeft een goed gevoel en dat zegt wel iets”, beseft Markslag zich. “Ik geloof er niet in dat het zou gaan wennen in Almelo. Hengelo is vertrouwd, daar ben ik aan gewend.” |