Munster

Münster, de hoofdstad van Westfalen, dankt haar naam aan een klooster, een monasterium. De domkerk uit de Middeleeuwen en in het hart van het centrum is rijk aan blazoens en andere oude kunstwerken van families als Raesfelt, Bevervoorde, Torck, Westerholt en Ketteler die ook in Twente veel voorkomen.

Sint Paulus Dom Munster

Sint Paulus domkerk van Münster hangt vol zeldzaam kunst.

Blazoen van Engelbert van Bevervoorde

Het blazoen van Engelbert van Bevervoorde (Beverforde). De familie bezit huizen in Gelselaar bij Diepenheim, in Rectum tussen Rijssen en Wierden, in Weemselo en de Oldenmeule bij Hengelo.

Westerholt

Het blazoen van de familie Westerholt waarvan een dochter op het huis Almelo woont.

Plompebladeren uit Friesland in Munster

Raesfelt

Relaties met Twickel via de familie Raesfeldt of Raesfelt.

Engelenschans

De Engelenschanze of Engelenschans heet daarvoor de schans van Twickel naar de heren of Freiherrn van Twickel die een huis aan de Salzstrasse hadden in Munster.

Engelenschans

Rechts nogmaals de Engelenschanze.

Engelenschanze als parkeerplaats

Twickelschans

Twee tekeningen van de schans van Twickel.

Schans in Munster
Lambertikerk

Lambertikerk

De Lambertikerk heeft een relatie met de Lambertusbasiliek in Hengelo. Aan de toren hangen drie kooien waar onder meer het lijk van Jantje van Leiden werd tentoongesteld. Jantje van Leiden was koning van Sion en leider van de wederdopers in Münster. Hij is verslagen onder meer met steun van Johan van Twickelo de vierde in 1536 waarna zijn zusjes de boedel verdeelden. Zie het Rijk van Ripperda